Răstignirea lui Isus

Joseph W. Bergeron

Această lucrare inedită oferă un argument apologetic unic pentru validitatea relatărilor Evangheliilor despre moartea și învierea lui Isus. Expertiza medicala a dr. Bergeron îi permite să examineze aspectele medicale ale morții lui Isus, cât și ale „ipotezei halucinației” care încearcă să conteste învierea lui Isus.

Cartea explorează următoarele domenii:


– Afirmația lui Isus că este Fiul lui Dumnezeu și Mesia descris în literatura profetică evreiască

– Dovezi despre credibilitatea Evangheliilor ca mărturii vrednice de crezare ale unor martori oculari

– Contextul social și politic în care a avut loc execuția lui Isus

– Practicile asociate cu crucificarea romană în cadrul execuțiilor publice

– Mecanismele fiziologice are au dus în ultimă instanță la moartea lui Isus

– O analiză medicală a ipotezei halucinației, ca explicație pentru „crezul” ucenicilor în învierea lui Isus, și inabilitatea ipotezei halucinației de a contrazice relatările biblice despre învierea lui Isus

Dr. Joseph W. Bergeron este medic specializat în fizioterapie și recuperare, având o experiență de mai multe decenii în evaluarea afecțiunilor musculare și scheletale, inclusiv analiza medico-legală. Experiența practică a dr. Bergeron îi conferă o perspectivă aparte asupra cauzei morții lui Isus și asupra ipotezei halucinației, ca încercare de a contesta învierea lui Isus. La conferințe, biserici și universități, Dr. Bergeron ține prelegeri despre perspectiva medicală asupra răstignirii și învierii lui Cristos.

--
Pentru a comanda această carte, te rugăm să ne scrii un mesaj, folosind formularul de aici, iar în schimbul unei donații îți vom expedia acest titlu.